Arrietty: The Borrower

De Anime-film Arrietty: The Borrower, stond al een tijdje op mijn Wishlist. Tijdens kerst heb ik hem dan ook gekregen! Arrietty: The Borrower is een soort van hertelling van het verhaal van The Borrowers – kleine mensen die onder de vloer van een huis wonen en regelmatig eten en andere dingen “lenen” van de echte mensen.

Au cinรฉma le 12 janvier 2011

Arrietty is een veertien jarig meisje dat ongeveer net zo groot is als je duim. Samen met haar kleine ouders, woont ze onder de vloer een huis waar echte mensen leven. In dat huis, wonen twee oudere dames. Op een dag komt de twaalf jarige jongen, Sho, bij hen inwonen omdat hij ernstig ziek is en wacht op een medische behandeling. Het is het doel van de kleine mensen om niet gezien te worden, vooral niet door volwassenen, anders moeten ze met spoed verhuizen.

Als Arrietty op een dag mee gaat met haar vader naar het herenhuis waar ze onder wonen om spulletjes zoals een klontje suiker te “lenen”, kan ze het niet laten en gaat ze de volgende dag terug op pad. Ze had die avond Sho namelijk in levende lijven gezien en hij haar ook. En vanaf dat moment ontstaat er een vriendschap tussen het mensenkind Sho en het kleine meisje, Arrietty.

Arrietty03

Studio Ghibli heeft weer een prachtige animatiefilm gemaakt! Arriety: The Borrower is een erg bijzonder verhaal en ik moet eerlijk bekennen dat ik het originele verhaal eigenlijk nog niet kende. Ik had er wel eens van gehoord, maar ik wist niet precies waar het over ging. Het is best wel een ontroerend verhaal en vooral de vriendschap die tussen Arrietty en Sho ontstaat, komt echt zo mooi tot bloei.

De personages vond ik erg goed uitgewerkt en dan vooral Arrietty, wat ook wel logisch is want zij is natuurlijk het hoofdpersonage. Ik had wel graag meer te weten willen komen over Sho, want het enige wat je eigenlijk over hem weet is dat hij ernstig ziek is, maar je weet eigenlijk niet precies de reden daarvan en wat er precies met hem is.

Arrietty04

Soms was het verhaal ietwat langdradig, maar dat werd wel heel goed weggewerkt met de prachtige muziek en animatie beelden! Ik vind het altijd wel mooi om te zien dat vooral de omgeving zo super gedetailleerd is uitgewerkt, terwijl de personages wat “platter” zijn, de kleuren van de personages springen er niet echt uit, als je snapt wat ik bedoel. Maar op die manier zijn ze weer wel erg aanwezig doordat het contrast tussen beide zo groot is.

En dan de muziek – jaaa, die is prachtig! Ik kan hier ook echt uren naar luisteren, haha ;D Het is zo rustgevend en past echt precies bij de beelden die je ziet. Arrietty: The Borrower is niet mijn favoriete Studio Ghibli film, maar wel een echte aanrader!

Titel: Arrietty: The Borrower | Originele titel: Kari-gurashi no Arietti | Regisseur: Hiromasa Yonebayashi | Uitgever: Paradiso Home Entertainment | Genre: Animation, Adventure, Family | Speelduur: 94 min. | Jaar: 2011 | EAN: 5414937042272 | Waardering:★★★★☆

Koop bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

6 Comments

 • Iris

  January 8, 2016 at 5:01 pm

  Oh, dit lijkt me een hele leuke film. Ga hem zeker eens kijken ๐Ÿ™‚

  1. Lieke

   January 8, 2016 at 6:57 pm

   Zeker doen ๐Ÿ˜€

 • Mel@thedailyprophecy

  January 8, 2016 at 10:46 pm

  Die gaat op de lijst! Ik probeer wat meer van dit soort films te kijken, omdat ik die muziek inderdaad altijd zo mooi vind.

 • Charelle

  January 8, 2016 at 10:58 pm

  Oh deze heb ik ook gezien! Echt zo Super cute! En kan sinds ik die film een halfjaar geleden zeg die naam niet meer uit mijn hoofd krijgen. Heel catchy op de een of andere manier. :’]

 • Martine

  January 11, 2016 at 11:58 am

  Yaaayy Arietty ๐Ÿ˜€
  Nu nog: ‘Grave of the Fireflies’
  en alle andere Ghibli films :3
  <333

 • Karlijn

  January 23, 2016 at 8:23 pm

  Arrietty is inderdaad zo’n mooie film! Het is tot nu toe de enige film die ik van Studio Ghibli gezien heb, maar ik ben ook heel benieuwd naar hun andere films ๐Ÿ™‚

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post