Anna & de French Kiss – Stephanie Perkins

Anna kijkt uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta. Ze heeft een cool bijbaantje, een geweldige beste vriendin en de jongen waar ze stiekem verliefd op is lijk ook interesse in haar te hebben. Maar dan stuurt haar vader haar naar een kostschool in Parijs. Anna voelt zich doodongelukkig, wat moet ze in een vreemde stad? Haar nieuwe vrienden vrolijken haar al snel op en ze begint van Parijs te houden, met zijn ontelbare bioscopen, prachtige gebouwen en gezellige straten. En niet alleen van de stad… Étienne St. Clair is slim, leuk, grappig en lief. En hij heeft een vriendin. Maar dat geeft niet, want Anna kan niet wachten om terug naar Atlanta te gaan, naar haar bijna vriendje Toph. Toch is er iets tussen haar en Étienne en hij wordt haar beste vriend, maar zal het daarbij blijven in de Stad van de Liefde?

anna_en_de_french_kiss_stephanie_perkins_01_make_it_personal

Anna heeft een erg fijn leven in Atlanta en ze is bijna afgestudeerd. Maar dan wordt ze plots naar een kostschool in Frankijk – Parijs om precies te zijn – gestuurd. Parijs, de stad van de liefde, maar Anna’s grote liefde zit in Atlanta. Voor een tijdje voelt ze zich doodongelukkig, maar al snel leert ze wat mensen kennen waar de bevriend mee raakt. En dan is daar Étienne St. Clair. De super knappe en slimme jongen… met een vriendin.

Maar dat maakt niet uit, want Toph (Anna’s vriendje) zit nog in Atlanta op haar te wachten. Anna en Étienne raken bevriend en hij laat haar alle ins and outs van Parijs zien. Anna kon in de eerste instantie niet wachten om terug te gaan naar Atlanta – naar Toph. But, people change…

anna_en_de_french_kiss_stephanie_perkins_04_make_it_personal

Extreem gelukkig was ik toen ik de kans kreeg om een aantal van de populairste Young-Adult auteurs te mogen ontmoeten tijdens de Yalfest perconferentie. Stephanie Perkins was er ook en ze was zo lief ♥ Helaas had ik daarvoor nog geen kans gehad om haar boek te lezen maar nadat ik haar ontmoet had, wist ik dat ik het zo snel mogelijk moest lezen. En ik moet zeggen – ik was aangenaam verrast!

Normaal gesproken ben ik niet zo van de zoetsappige verhalen – geef mij maar een leuke fantasy Young-Adult met pittige scenes, een hoop spanning en actie wat niet over de top gaat. ‘Anna & de French Kiss’ is zo’n beetje het tegenovergestelde. Maar oh boy – wat heb ik van dit boek genoten! Ik kon me heel erg inleven in Anna want hey, wie is er nooit verliefd geweest op een jongen die al een vriendin had? Nou, ik wel ;D

anna_en_de_french_kiss_stephanie_perkins_03_make_it_personal

Het doet pijn, maar aan de andere kant voelt het ook goed om die jongen als je beste vriend te beschouwen. En ik heb zo’n gevoel dat Anna er ook zo over denkt. Anyways~ Zelf heb ik er geen ervaring mee om weggestuurd te worden naar een kostschool (thank god) maar dankzij de geweldige, pakkende en vlotte schrijfstijl van Stephanie Perkins, was het totaal niet moeilijk om me in te leven in Anna’s situatie. Het was misschien wel een beetje voorspelbaar, maar ik vond het maar wat leuk om met deze vriendengroep Parijs te verkennen.

‘Anna & de French Kiss’ zit boordevol liefde en humor. Na het lezen van dit verhaal, ben ik ook een stuk minder sceptisch geworden voor feelgood romans. Ik sloot dit boek, en hield het nog even vast met een grote glimlach op mijn gezicht. De eindboodschap van dit boek vond ik echt prachtig. Ik kijk er heel erg naar uit om te beginnen in ‘Lola & de Boy Next Door’!

anna_en_de_french_kiss_stephanie_perkins_02_make_it_personal

Graag wil ik De Gouden Zebra en Uitgeverij Uniebiek | Het Spectrum nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Anna & de French Kiss | Originele titel: Anna and the French Kiss | Auteur: Stephanie Perkins | Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum | Genre: Young Adult, Chicklit, Contemporary, Roman | Pagina’s: 270 | ISBN: 9789000343560 | Waardering:★★★★☆

Koop bij bol.com

2 Comments

  • Lilian

    July 29, 2016 at 10:13 am

    Liefde voor dit boek <3

  • zwartraafje

    July 29, 2016 at 9:39 pm

    Het boek heb ik nog niet gelezen. Van mij krijg je vooral veel liefde voor je prachtige foto’s. 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post