Amsterdam Comic Con 2016

We hebben al een hoop conventies voorbij zien komen in Nederland, maar nog helemaal niet zoveel comic cons. De Amsterdam Comic Con vond dan ook voor de allereerste keer plaats in Nederland, in de RAI van Amsterdam. Ik was erbij op zaterdag 27 augustus!

Al een hele tijd keek ik uit naar Amsterdam Comic Con wat plaats vond in het weekend van 27 en 28 augustus. En afgelopen weekend was het zo ver! Om 10 over half 10 zat ik samen met Dennis in de trein richting Amsterdam. Het was een treinreis van een uur of twee, waarbij we zo’n drie a vier keer over moesten stappen en het was ook nog eens redelijk druk in de trein – maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken.

Bij de RAI aangekomen, stond er een mega lange rij, die een soort van kris kras rond het gebouw door liep. Er leek in de eerste instantie geen einde aan te komen, maar op een gegeven moment ging het toch redelijk snel. Na zo’n 45 minuten in de rij te hebben gestaan, waren we eindelijk binnen! Wat me dan ook als eerste opviel, was dat er niet echt een spectaculaire entree was. Bij vele conventies hangen er allemaal spandoeken van ‘Welkom bij…’ en voel je je echt welkom. Hier voelde het niet echt alsof je binnen een paar stappen in een ruimte vol met conventiegangers zou lopen die dezelfde interesses hebben als jijzelf. Ook kreeg je geen programmaboekje, plattegrond of iets dergelijks, dus het voelde een beetje als ‘Oké, ik ben binnen – en nu?’

amsterdam_comic_con_2016_5_make_it_personal

Cosplay

Als ik deze con vergelijk met Animecon qua cosplayers, waren er héél weinig mensen die in cosplay rondliepen. Zelf zou als hipster Daenerys gaan, maar aangezien het super warm was die dag, had ik al een lichte hoofdpijn. En om dan nog heel de dag met een pruik op te lopen, is niet zo’n pretje. In de wc’s was er ook maar één spiegel waar alle vrouwen natuurijk voor stonden om hun (cosplay) make-up goed te doen of ook het idee hadden om (net als mij) hun pruik even op te zetten.

Dan had je nog het cosplay podium, wat letterlijk uit een paar planken bestond en ook nog eens op ooghoogte stond. Er stonden wel een aantal stoelen voor, pak ’em beet – 50 man? Veel te weinig dus als je het mij vraagt. Ik ben nog wel even gaan kijken (voor zover ik het kon zien met mijn 1 meter 60) en de winnende cosplayers zagen er goed uit en hadden het zeker verdiend! Geen idee wat ze nou precies kregen, maar ze zagen er in ieder geval erg tof uit!

amsterdam_comic_con_2016_2_make_it_personal

Acteurs, actrices en Q&A’s

Tijdens de conventie, had je ook de mogelijkheid om met je favoriete acteur/actrice op de foto te gaan en/of een handtekening te vragen. Je kon ze gewoon zien ook al hoefde je niet per se (zoals mij) een handtekening of een foto. Ze zaten namelijk aan de zijkant van de zaal waar alles te doen was. Er stonden dus ook een hoop mensen in de rij voor een handtekening en de rijen waren rommelig – mensen stonden daar in de rij, waar er ook mensen liepen om de merchandise te bekijken. Tja…

Ook kon je nog een aantal Q&A’s bijwonen in kleine ruimtes waarvan totaal niet duidelijk was welke ruimte waarvoor was en wie er waar een Q&A kwam geven. Vandaar dat ik ze ook allemaal gemist heb. Jammer! Ik had graag een Q&A bijgewoond van Sean Astin, maar ik las een uur van te voren dat je daar 10 euro voor moest betalen… Why?

amsterdam_comic_con_2016_4_make_it_personal

Merchandise

Er waren erg veel standhouders aanwezig voor mijn gevoel, wat ik erg tof vond! Alle stands stonden wel een beetje op elkaar gepropt, maar goed, dat was op zicht niet zo’n groot probleem. Bij iedere conventie moet je wel even op je medemens wachten zodat je goed langs de stands kunt lopen en precies kunt zien wat er verkocht wordt. Ik heb me dan eigenlijk ook de hele dag vermaakt bij de merchandise en verder heb ik eigenlijk niks meer gedaan ^^”

amsterdam_comic_con_2016_3_make_it_personal

Al met al heb ik mezelf zeker vermaakt! Ik denk dat het ook wel een beetje aan jezelf ligt of een conventie een succes voor jou is of niet. Ik heb dan ook nog tot het einde rondgelopen (met een Yo-Kai Watch hoedje op die je gratis ergens kon scoren) omdat ik alle merchandise uitgebreid wilde bekijken, maar ook omdat ik een uur in de rij heb gestaan om een hamburger te scoren die binnen 2 minuten weer op was. Ook werd ik nog een paar keer herkend, wat het natuurlijk ook extra leuk maakte! Een praatje maken met mede bloggers en mensen die je blog lezen en Youtube filmpjes kijken, is natuurlijk altijd een pluspunt ;D

Wel moet ik zeggen dat het een erg rommelige conventie was, vooral omdat alles in één zaal was gepropt en het voor mij totaal niet duidelijk was, waar de Q&A’s werden gehouden.

Ben jij ook naar Amsterdam Comic Con geweest?

3 Comments

 • Marcia

  August 30, 2016 at 11:15 am

  Super mooie foto’s! Verder lees ik online toch zeer wisselende verslagen over de conventie en ben ik stiekem wel blij dat ik hiervoor niet helemaal naar Amsterdam ben gereisd.. 😛

 • NerdyGeekyGanboy

  August 30, 2016 at 11:41 am

  Ik ging op de zondag en toen was het al wat rustiger gelukkig. Ik vond het zelf erg leuk, maar de organisatie kan echt stukke beter. Volgend jaar wordt daar vast aan gewerkt, want ik had wel een hele leuke dag in mijn Peeta-cosplay 😀

 • Nessa Luna

  August 30, 2016 at 12:05 pm

  Ik was er ook bij, beide dagen (volgens mij heb ik jou nog bij de Nintendo stand gezien, maar ik was te druk bezig met Mario Kart spelen, dus ik wist het niet zeker XD) en ik vond het ook een beetje tegen vallen. Op zich snap ik het, want het is hun eerste keer hier in Nederland, en waarschijnlijk hebben ze gewoon te weinig ruimte gekregen van de Rai zelf, maar er is duidelijk ruimte voor verbetering! Hopelijk gaat het volgend jaar beter! :3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post