All Time Low – Don’t Panic!

All Time Low heeft echt een eigen geluid en dat is ook weer terug te horen op hun nieuwste album, Don’t Panic. Dit is alweer hun vijfde studio album. Er zijn vele bands in dit pop/punk genre, maar bijna geen enkele band schopt het zo ver als All Time Low. Ik ga voor jullie een paar van mijn favoriete nummers van dit album bespreken.

ATL01

Bron foto: mattneric.com

The Reckless and the Brave:

Het allereerste nummer op het album. Het gaat over een jongen die opgroeide in Suburbia. Hij heeft plannen om het te maken in de muziekwereld als zanger. Mensen vertelden hem altijd dat hij het niet in zich had. Tot op een dag, de dag dat hij doorbreekt. De dag, waarop hij echter niet weet of hij nou ‘reckless’ of ‘brave’ is als hij voor al die mensen op het podium staat.

Een hele goede opening! Je komt gelijk helemaal in de sfeer van het album.


Backseat Serenade:

Samen met Cassadee Pope (voorheen zangers van ‘Hey Monday’) zet All Time Low een heel leuk en verslavend nummer neer. Zelf denk ik dat het nummer gaat over iemand die al een tijdje single is en op een avond (waar veel alcohol bij komt kijken) verliefd wordt. Of een one night stand misschien?

Wanneer ik dit nummer voor het eerst hoorde, was ik gelijk verslaafd! Ik denk ook wel dat dit één van mijn favoriete All Time Low nummers is. Het refrein blijft lekker hangen en het couplet is daarentegen wat rustiger.


Somewhere in Neverland:

Dit nummer gaat over twee jonge geliefden die proberen om de obstakels van het opgroeien te vermijden, om zo bij elkaar te kunnen blijven. En waaraan doet dat je dan denken? Juist, Peter Pan.Wendy, die met Peter Pan meegaat. Lost boy, de Lost Boys uit Peter Pan en ga zo maar door.

Verder een heerlijk nummer om bij weg te dromen! De tekst van het refrein blijft ook lekker in je hoofd hangen.

ATL02

Bron foto: showsomethingdifferent.com

Tracklist:

01. The Reckless and the Brave
02. Backseat Serenade
03. If These Sheets Were States
04. Somewhere in Neverland
05. So Long Soldier
06. The Irony of Choking on a Lifesaver
07. To Live and Let Go
08. Outlines
09. Thanks to You
10. For Baltimore
11. Paint You Wings
12. So Long, and Thanks for All the Booze

Dit album is een absolute aanrader! Het sluit mooi aan op de andere albums van All Time Low. Als je de andere albums van All Time Low ook zo geweldig vond, dan is dit echt een must-have!

Release datum: 9 oktober 2012

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post