Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones: Seizoen 1 & 2

GoTAchterDeSchermen1en2Banner

In het boek Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones: Seizoen 1 & 2 kun je een hoop informatie vinden over de eerste twee seizoen van de populaire serie Game of Thrones. Er wordt een hoop informatie vrijgegeven over onder andere van boek tot serie, de locaties, kleding, acteurs/actrices die hun mening uiten over hun eigen personages en nog veel meer! Ik heb een korte samenvatting van dit boek gemaakt, zodat je een idee hebt wat je er zoal in kunt vinden ;D

IMG_5760_2

George R.R. Martin

In het voorwoord vertelt meneer R.R. Martin dat er heel wat bij komt kijken wanneer er een boek verfilmd moet worden. Besluit men om voor een film of een serie te gaan? Waar moet je rekening mee houden met de bugetten? Wie gaat het script schrijven, want een romanschrijver beschikt over betere schrijftechnieken dan een scriptschrijver.

Ook vertelt George dat hij voor een lange tijd tussen papier en scherm heeft gestaan. Ook heeft het even geduurd voordat ze een zender hebben gevonden die het uit wilde zenden. Een publieke zender was sowieso niet goed genoeg, omdat dan vele scenes gecensureerd moesten worden en dat zou leiden tot een slap aftreksel.

Na een tijdje kwam George in aanraking met HBO, maar ook hierover had hij zijn twijfels. HBO had namelijk nog nooit een Fantasy serie gemaakt. Bryan Cogman (van HBO) wist dat hij een gevaarlijke taak op zich nam, maar dankzij de hulp van David Benioff en Dan Weiss is alles tot zijn recht gekomen.

IMG_5762_2

The Wall

Voorafgaande zijn er een heleboel concepttekeningen gemaakt voor The Wall. Daarna is The Wall ook werkelijk gebouwd, voor een groot deel dan. Kit Harington (Jon Snow) vertelt dat de set echt fantastisch was en dat de acteurs daar praktisch woonden. In de pauzes brachten ze ook hun tijd door op een hoop stenen.

Er wordt vertelt dat de kleding van de mannen van The Night’s Watch verschillende tinten zwart bevatten, wat met opzet is gedaan. Verder wordt er veel vrijgegeven over de verschillende scenes in en rond The Wall en moesten de acteurs veel heen en weer reizen voor verschillende landschappen.

IMG_5763_2

Winterfell

Bij ieder hoofdstuk staat er een stamboom van de bekende families. Zo bevat Winterfell de stamboom van de familie Stark. Er was erg veel werk gestoken in de vormgeving van het kasteel – het kon niet zomaar een standaard, Schots kasteel zijn. Het moest een uniek exemplaar zijn.

Qua kleding dragen de mensen in Winterfell veel blauw -en grijstinten. De vrouwen dragen weinig tot geen sieraden, zodat het oog echt valt op het vele borduurwerk wat zich in de kleding bevindt. De kleding van de mannen daarentegen, bevat wat meer leer.

IMG_5764_2

King’s Landing

In tegenstelling tot het koude en natte Winterfell, is King’s Landing weer heel zonnig en warm. De stad ziet er ook heel anders uit dan de traditionele middeleeuwse steden.

Cercei’s jurken vormden de basis van alle jurken die ontworpen zijn voor King’s Landing. De andere kleding is op deze jurken gebaseerd. Zelfs de jurken die de prostituees dragen, zijn hiervan afgeleidt.

Ook wordt er vertelt dat de Lannister’s er geen moeite mee hebben op te liegen en te bedriegen ;D En kom je erachter dat Nikolais (Jaime Lannister) erg sportief is en hij deed bijna alle stunts zelf!

IMG_5767_2

Westeros

De kleding wordt aangepast op de omgeving. Zo waren The Iron Islands erg vochtig en de kleding die de personages moesten dragen, was van gevoerd linnen. Niet erg warm dus, maar wel wind dicht gelukkig!

Je krijgt in dit boek ook wel aardig wat geschiedenis lesjes, jawel! Zo kwam er in het hoofdstuk van Westeros de geschiedenis van The Riverlands en Dragonstone aan bod. De realisatie van Dragonstone was ook echt wel een uitdaging om te maken. De draken zijn namelijk helemaal uit vulkanisch gesteente gehakt. Maar ook de mega grote tafel met een landschap erop, is met de hand beschildert.

IMG_5765_2

Essos

Voor Essos, reisden de acteurs en actrices af naar paradijselijke/exotische plaatsen. De omgevingen waren dus erg anders dan Castle Black en Winterfell! De huizen in Vaes Dothrak zijn gebaseerd op Afrikaanse bouwstijlen. Ook kom je een hoop te weten over de taal van de Dothraki.

Natuurlijk kan informatie over Dany’s draken niet ontbreken! Van te voren werden er maquettes gemaakt van de draken. George R.R. Martin had een bepaald veel van de draken in zijn hoofd zitten. Er is dan ook een hoop tijd gestoken in het ontwerpen van de draken.

IMG_5766_2

Filmpje!

Ook heb ik voor jullie nog even door het boek heen gebladerd om jullie zo een indruk van de inhoud van boek te geven. Zelf kijk ik altijd graag naar zulke soort filmpjes om te kijken wat er nou precies in zo’n boek voor komt. Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Dit boek is echt een plaatje en een must-have voor alle Game of Thrones fans! Het bevat grote, mooie foto’s, veel informatie over de verschillende landschappen, geschiedenis van verschillende plekken/wezens, concepttekeningen en je komt echt een hoop te weten over de personages, doordat de acteurs/actrices er zelf over vertellen, maar ook George R.R. Martin en D.B. Weiss geven informatie over de personages.

Graag wil ik BBNC Uitgevers nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones: Seizoen 1 & 2 | Originele titel: Inside HBO’s Game of Thrones: Seasons 1 & 2 | Auteur: Bryan Cogman | Uitgeverij: BBNC Uitgevers | Genre: Behind the Scenes, Fantasy, History, Art | Pagina’s: 192 | ISBN: 9789045317441 | Waardering: ★★★★★

Koop bij bol.com

6 Comments

 • Irene

  April 11, 2015 at 11:15 pm

  Zo Pretty!!! Oh deze zou ik zeker willen hebben wat een gaaf boek! Ik ben super verslaafd aan de serie, ik heb net een schitterende editie van seizoen 4 gekocht.

  Groetjes Irene

  1. Lieke

   April 16, 2015 at 12:47 pm

   Ja, het is echt een heel mooi boek! Een schitterende editie van seizoen 4 klinkt awesome 😀

 • nicole

  April 14, 2015 at 12:43 pm

  Wat een gaaf boek! Ik vind dat zo leuk om dan extra info te krijgen over het verhaal, de serie en hoe ze het allemaal maken 🙂

  1. Lieke

   April 16, 2015 at 12:47 pm

   Ja, precies! Ik weet nu weer wat meer hoe het er achter de schermen aan toe gaat :3

 • Denise Joanne

  April 15, 2015 at 7:29 pm

  Ooooo, dit wil ik graag hebben!! Ziet er zo mooi uit, en ik vind het altijd super gaaf om concept arts van kleding enzo te zien. Wauw! <3

  1. Lieke

   April 16, 2015 at 12:48 pm

   Het ziet er echt super gaaf uit inderdaad 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post