World War Z

Van rustig pannenkoeken eten in de ochtend, naar een heuse zombie apocalyps in nog geen uur tijd. Dat is waar het verhaal van World War Z van start gaat. Wat zou jij doen als je rustig in de file zou staan en te horen krijgt dat de wereld wordt overgenomen door zombies?

world-war-z1
Bron foto: SlashcastPodcast.com

Gerry Lane (Brad Pitt) en zijn gezin willen rustig een dagje weg gaan, totdat blijkt dat er overal zombies zijn losgebroken. En de zombies blijven maar komen want bijt er eentje een mens, dan is het game over en een zombie extra.

Het is aan Gerry om uit te vinden hoe het virus is losgebroken en of er een medicijn voor te vinden is. Hij reist de hele wereld over terwijl zijn gezin veilig achterblijft. Ze mogen onderdak zoeken op een vliegschip, bij Gerry’s voormalige baas van de VN, waar geen agressieve zombies kunnen komen. Samen met een team gaat Gerry op pad, in de hoop dat er geen hordes zombies achter hen aankomen…

Kan Gerry een oplossing vinden om de zombie apocalyps te stoppen of moet hij samen met zijn gezin voor eeuwig blijven vluchten?

movies-world-war-z-wallpaper-free-download
Bron foto: VirtualBorderland.com

World War Z vond ik echt een hele spannende film! In de bioscoop zat ik echt op het puntje van mijn stoel en ik vergat om mijn popcorn op te eten. Er zitten een paar schrikmomenten in maar de film is niet heel eng of zo. Het is eerder een Thriller dan een Horror film.

Ik vond het vooral een aparte film omdat de zombies ook zo snel zijn. Een stereotype zombie is heel langzaam maar deze zombies waren echt gewoon mega snel!

World War Z is trouwens een boekverfilming van het boek World War Z: An Oral History of the Zombie War geschreven door Max Brooks. Ik zou deze ook nog wel een keer willen lezen, maar ik denk dat het boek meer informatie bevat dan dat het een echt verhaal is.

3 Comments

 • Dani

  September 19, 2013 at 2:48 pm

  Ik weet nog dat ik voor het eerst de trailer keek en niet doorhad dat het zombies waren omdat ze zo snel waren.. Was superspannende film inderdaad!

 • Lies

  September 19, 2013 at 9:27 pm

  Lijkt mij best wel een mooie film, dus ga hem zeker eens een keer kijken.

 • Cynthiiaa

  September 22, 2013 at 2:50 pm

  Ik heb de film laatst gekeken in 3D.. oh wauw. It was amazing! Heel onverwachts, maar Brad Pitt speelt ook echt als een baas hoor, hij is zo verdomd goed in acteren. ^^

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post