Nintendo 2DS

Gisteren heeft Nintendo haar nieuwe handheld aangekondigd; de Nintendo 2DS. Uhhh.. wat?

Ik hou van gamen en volg dan ook alle gamenieuwtjes die mij interesseren op de voet voor zover ik kan. Ik hoor ze in mijn omgeving of ik zoek ze zelf op op internet. Zowel van Nintendo maar ook van Playstation en XBOX. Nou ja, de XBOX heeft een beetje afgedaan nadat ze de XBOX One hebben aangekondigd. Bah bah, dit lijk me echt drie keer niks.

2DS1_94025_640screen
Bron foto: Gamespotcdn.net

Om even terug te komen op de Nintendo 2DS (waar dit artikel dan uiteindelijk ook om draait) nee, ik ben niet gek en ja, je leest het goed. De Nintendo 2DS wordt de nieuwe handheld van Nintendo. Hij heeft geen 3D stand en is niet inklapbaar maar bestaat uit één geheel. Ik vond dat inklapbare juist wel handig, zo kunnen de schermpjes ook niet beschadigen. Maar ook dat is geen probleem voor Nintendo, ze maken gewoon beschermhoesjes voor de 2DS die je er los bij kunt kopen! Als ze toch geld aan het vangen zijn (lees; NDS, DS Lite, DSI, DSI XL, 3DS, 3DS XL, 2DS, de volgende wordt 2DS XL?) dan kunnen die beschermhoesjes er ook nog wel bij. (Serieus Nintendo, uitmelkerij much?)

nintendo-2ds-2-770x426
Bron foto: inthegame.nl

Serieus, waarom zou je iets op de markt brengen wat slechter is dan dat je al hebt?

Simpel; omdat het 3D effect voor kinderen onder de 7 jaar slecht zou kunnen zijn. Zelf had ik als klein meisje ook al snel een GameBoy in mijn handen (een GameBoy Pocket, een gele, dit was mijn eerste liefde en ik heb hem nog steeds). In mijn tijd (ik voel me oud als ik dit zeg), hadden we al die 3D effecten nog niet, dus ouders hoefde zich ook geen zorgen te maken dat het effect slecht zou kunnen zijn voor onze kleine hersentjes.

Maar er was dus een hele ophef over de 3DS, dat het slecht zou zijn voor jonge kinderen etc. No problemo! Nu kunnen kleine kinderen dan ook fijn aan de slag met 3D games, alleen dan in 2D! Beetje overdreven als je het mij vraagt, ze kunnen het 3D effect toch ook gewoon uitzetten? Verzin er als ouder een eng verhaaltje omheen en kindertjes blijven wel met hun vingertjes van de 3D effect knop af hoor.

CI16_PickaColour_image600w
Bron foto: NintendoEurope.com

Nu ben ik zelf geen groot fan van het 3D effect van de 3DS omdat je het apparaat dan precies goed voor je moet houden en met spellen als Mario, geeft dit niks. Maar met spellen als Kingdom Hearts, Tales of the Abyss en The Legend of Zelda, wordt dit al een groter probleem, voor mij althans. Omdat je zo druk bezig bent met het ontwijken van vijanden en alles. En omdat Tales of the Abyss gewoon lelijk was in 3D.

De release datum is trouwens ook wel een hele slimme zet van Nintendo; de 2DS komt namelijk op 12 oktober uit, dezelfde datum als dat de twee nieuwe Pokémongames. X en Y, uitkomen. Dus.. een nieuwe generatie Pokémon, voor een nieuwe generatie kindjes! Alhoewel, ik als 21 jarige, wil Pokémon X ook nog in mijn bezit hebben hoor, haha!

4 Comments

 • Nieke

  August 30, 2013 at 11:02 am

  Huh ik vind dit er een beetje gek uit zien, hij lijkt ook zo groot en bulky! Mmm.. Denk niet dat dit zo’n succes wordt.

 • Danique V.

  August 30, 2013 at 11:20 am

  Mij lijkt deze dus ook echt niks. Daarnaast vind ik hem persoonlijk ook érg lelijk. Toch stiekem wel even een kijkje nemen in de winkel als het uit is (:

 • Kelly

  September 3, 2013 at 6:54 pm

  Ik dacht eerst dat het een grap was toen ik het voorbij zag komen op Instagram.. Bij de 3DS XL is het gemakkelijker om de 3D uit te zetten dan bij de gewone 3DS. Ik zet het overigens nooit aan, maar ik speel momenteel dan ook alleen maar AC New Leaf op mijn mooie roze 3DS XL :’)

  Mijn eerste gameboy was overigens ook een Pocket! Maar dan Roze, en ik heb hem ook nogsteeds hahah

 • diana

  September 5, 2013 at 1:14 pm

  Ik vind het zo belachelijk! Ze makenzich druk over de hersentjes van kinderen, maar wat denk je van de kindee boggel die terug komt, door dat kinderen te lang in dezelfde houding blijven zitten om te kunnen gamen… dat ze daat iets mee doen….:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post