Haar Dag – Gayle Forman

Om iets te vinden, moet je eerst verdwalen.

Het leven van Allyson is als haar koffer: strak gepland, precies gepakt en tot in de puntjes geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie Willem ontmoet, een acteur. Willem is in alles haar tegenpool. En hij nodigt haar uit mee te gaan naar Parijs. Geheel tegen haar natuur in zegt ze ja.

Haar dag gaat over deze dag in Parijs, over een sprankelende verliefdheid met een abrupt einde. Over risico’s nemen, zoeken en dingen vinden die je anders nooit had ontdekt.
Haar dag vormt samen met Zijn jaar een romantisch duet over liefde, reizen en het zoeken naar je identiteit.

IMG_3343_2

De Amerikaanse Allyson vertrekt voor drie weken naar Europa. Wanneer ze op het punt staat om weer terug naar huis te gaan, ontmoet ze de Hollandse Willem. Hij vraagt of ze samen met hem één dagje mee wilt gaan naar Parijs. Zo iets onverwachts is totaal niks voor Allyson, maar toch besluit ze om met hem mee te gaan. Ze doet zich voor als Lulu, een meisje wat zo ongeveer het tegenovergestelde is van de echte Allyson.

Samen beleven ze de dag van hun leven in Parijs. Ze doen een hoop spontane dingen en Allyson merkt dat ze steeds meer gevoelens voor deze jongen krijgt. Ze wilt niet dat deze mooie dag ten einde komt, maar dat is natuurlijk te mooi om waar te zijn. Want toch komt er abrupt een einde aan die mooie dag in Parijs en gaat Allyson verder studeren in Amerika. Tot op een dag, wanneer ze besluit om weer terug te gaan naar Parijs om alle antwoorden te vinden die ze toen niet had gevonden.

IMG_3346_2

Allereerst vond ik het heel grappig om te lezen dat Allyson het zo raar vond dat Willem chocola op zijn boterhammen had. Dit is natuurlijk hagelslag, iets wat super normaal is voor ons als Nederlanders! Ik vond het erg leuk om te lezen hoe hun gevoelens voor elkaar steeds sterker werden en dat liefde op het eerste gezicht toch echt wel bestaat. Je merkt ook wel dat Allyson steeds meer uit haar schulp kruipt en dat ze steeds spontaner wordt.

Haar Dag wordt trouwens verteld vanuit het perspectief van Allyson. Wat erg leuk was om te lezen want ik bedacht steeds wat ik zelf zou doen in zulke situaties. Het is toch wel een grote stap om met een wildvreemde jongen een dag door te brengen in een onbekende stad. Ik had ook wel het gevoel alsof ik echt op avontuur was in Parijs. Alles werd zo goed beschreven dat je het werkelijk voor je kon zien.

IMG_3347_2

Ik heb Haar Dag 3 sterren gegeven op GoodReads, alhoewel ik 3 sterren net iets te weinig vind en 4 sterren weer net teveel. Ik vond het absoluut geen slecht boek maar wel voorspelbaar. Het verhaal is ook een beetje standaard; jongen en meisje worden verliefd op elkaar, ze hebben de tijd van hun leven samen en daarna begint de drama.

Haar Dag eindigt met een open einde en er kan werkelijk nog van alles gaan gebeuren vanaf dat moment. Ik ben nu wel erg benieuwd geworden of de ontbrekende delen van Haar Dag verder te lezen zijn in Zijn Jaar. Zijn Jaar wordt trouwens verteld vanuit het perspectief van Willem. Hier heb ik ook een recensie exemplaar van ontvangen dus een recensie hierover zal spoedig volgen!

IMG_3344_2

Titel: Haar Dag | Originele titel: Just One Day | Serie: Just One Day #1 | Auteur: Gayle Forman | Uitgeverij: The House of Books | Genre: Young-Adult, Romantiek | Pagina’s: 368 | ISBN: 9789044344097 | Waardering: ★★★☆☆

Graag wil ik The House of Books nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Koop dit boek op Bol.com;

3 Comments

 • Kirsty

  May 9, 2014 at 4:33 pm

  Het lijkt me wel een leuk boek! Zeker ook omdat er een keer een Nederlandse jongen in voorkomt; vind het altijd wel grappig hoe mensen uit andere landen tegen Nederlanders aankijken 😉

 • DQ

  May 9, 2014 at 8:00 pm

  Ben nu wel nieuwsgierig geworden naar Zijn Jaar! X

 • Simone Rosalie

  May 12, 2014 at 12:22 am

  Leuke review! Ben van plan om in de zomervakantie weer veel te gaan lezen, bedankt voor de tip! x

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post