Firestarter – Catherine Forde

‘I don’t burn things. Fire’s just there waiting to start. Telling you to light it.’

That’s Reece. My new next-door neigbour. He’s got matted blue hair, all spiked up and red at the tips. Like the flames on a matchhead. He thinks we’re mates.

I can’t help feeling sorry for him. But then I think what he did to Annie’s doll…

He’s dangerous. I should avoid him. Ignore him. But I can’t.

IMG_2135_2

Reece, een ietwat vreemde jongen, wordt Keith’s nieuwe buurjongen. Reece is geobsedeerd door alles wat met vuur te maken heeft. Keith wil het liefste zo ver mogelijk bij hem uit de buurt blijven want hij maakt zich vooral zorgen om zijn driejarige zusje, Annie. Maar jammer genoeg vind Annie, Reece wel aardig en ze noemt hem Funny Boy.

Keith is er zeker van dat Reece een hoop problemen met zich meebrengt, maar aan de andere kant heeft hij medelijden met hem, want Reece heeft niet echt een familie. Keith zweigt ook over het feit dat Reece, Annie’s pop in de fik heeft gezet.

Keith weet diep van binnen dat hij Reece moet negeren, maar dit is niet zo simpel als het lijkt. Vooral niet als hij midden in de nacht wakker schrikt en er iets aan het affikken is…

IMG_2136_2

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; dit vond ik maar een vaag boek. Het verhaal gaat redelijk rustig van start en dan ineens *pats boem* gebeurd er iets raars en dan is het ineens afgelopen.

Verder wordt het boek in een week vertelt. De hoofdstukken zijn namelijk opgedeeld in dagen; Monday, Tuesday, etc. Opzich weet je dan wel goed dat het verhaal zich in één week afspeelt, dat is dan wel weer leuk.

IMG_2139_2

Toen ik echter de achterkant van het boek las, klonk het wel leuk eigenlijk. Een boek over een pyromaan is weer eens wat anders dan al die vampiers en weerwolven tegenwoordig.

Maar eigenlijk was het verhaal best wel saai, maar gelukkig was het een dun boek, het heeft namelijk maar 145 pagina’s en het lettertype is vrij groot.

3 Comments

 • Kimberly

  October 27, 2013 at 11:09 am

  Jammer dat hij vrij saai is 🙁 Kon namelijk best een leuk boek zijn denk ik!

 • Lies

  October 27, 2013 at 6:55 pm

  Het verhaal leek mij wel leuk om te lezen, maar erg jammer dat die toch wel tegenviel.

 • Kirsty

  November 1, 2013 at 1:36 pm

  Hij klonk wel heel leuk, jammer dat hij toch een beetje vaag en saai was!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post