Coraline – Neil Gaiman

CoralineBanner01

Een boek voor jonge lezers en voor het kind in elke volwassene dat zich afvraagt wat er achter die afgesloten deur verborgen ligt…

IMG_4660_2

Samen met haar ouders is Coraline pas verhuisd naar een nieuwe flat. De dag dat ze verhuisd zijn, gaat Coraline meteen op verkenning. Ze telt eenentwintig ramen en veertien deuren. Dertien gaan open en dicht. Maar de veertiende zit op slot, wat erg eigenaardig is. Haar moeder zegt dat er gewoon een muur achter die deur zit, niks bijzonders dus. Maar Coraline wordt met de dag nieuwsgieriger. Wanneer ze eenmaal de sleutel heeft gevonden, komt ze erachter dat er een zwarte gang achter de deur zit – een gang die leidt naar een andere flat, die erg veel weg heeft van hun eigen flat.

Coraline heeft de tijd van haar leven want alles lijkt daar beter te zijn; het eten, het speelgoed, maar ook haar zogenaamde ‘andere moeder en vader’. Ze hebben veel meer belangstelling voor Coraline dan haar echte ouders. Er is echter iets heel vreemds aan de hand; haar andere moeder en vader, hebben namelijk knopen als ogen en ze willen Coraline nooit meer laten gaan…

IMG_4667_2

Ik had, voordat ik aan dit boek begon, de gelijknamige film al een hele lange tijd geleden gezien, dus ik wist eigenlijk al wel wat er allemaal ging gebeuren. Niks was dan ook echt een verassing voor me. Maar toch vond ik dit een erg vermakelijk boekje! Het is weliswaar een kinderverhaal maar ach. Het is een verhaal vol geheimen en er komen rare dingen in voor die ik nog nergens anders ben tegengekomen.

Nog nooit eerder had ik een boek van Neil Gaiman gelezen (ik weet het, erg slecht!) dus ik was wel erg benieuwd naar zijn schrijfstijl. Nu heb ik dit boek in het Nederlands gelezen dus ik kan het nog niet echt zeggen, maar ik kan wel zeggen dat deze man heel veel fantasie heeft! Ik bedoel; wie verzint er nou dat dat iemand een ‘andere moeder’ kan hebben met knoopogen? Dat is toch geniaal!

IMG_4675_2

De enkele illustraties die in het boek voorkomen, passen er echt perfect bij – het zijn best creepy illustraties en daar hou ik wel van. Het verhaal is dan ook best wel duister voor een kinderverhaal.Ik ben nu eigenlijk ook wel heel benieuwd wat kinderen van dit verhaal vinden. En ook al kende ik het verhaal al; toch beloon in dit boek met vier sterren!

IMG_4662_2

Titel: Coraline | Auteur: Neil Gaiman | Uitgeverij: Uitgeverij Luitigh ~ Sijthoff B.V. | Genre: Fantasy, Children’s book | Pagina’s: 175 | ISBN: 9789024530397 | Waardering: ★★★★&#9734

5 Comments

 • Dina

  February 20, 2015 at 1:33 pm

  Dit boek (of de film) ken ik helemaal niet. Ben er wel benieuwd naar geworden nu!

 • bymarlayne

  February 20, 2015 at 8:33 pm

  Ik kende dit verhaal nog helemaal niet!

 • Merith

  February 20, 2015 at 10:54 pm

  De film vind ik echt heel leuk. Het boek klinkt ook goed 😀

 • Anouk

  February 21, 2015 at 1:42 pm

  Wat een leuk artikel meid!
  Ga zo door!
  Ik heb zelf ook een blog. Liefs Anouk

 • Zwartraafje

  February 21, 2015 at 10:57 pm

  Ik wist dat het verfilming was maar heb het boek jammer genoeg nog steeds niet gelezen. De film vond ik wel ontzettend knap, dus ik ben heel benieuwd naar het boek.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post