Best of YA Event 2014!

BestofYAEvent

Afgelopen zondag was het zover; ik was naar het Best of YA Event geweest in Amsterdam!

Samen met Martine ging ik naar het event toe, maar daarvoor waren we nog even de stad in geweest met Dennis en Jacco :3 Zo zijn we onder andere langs de Waterstones en The Amercian Bookcentre – waar ik stiekem iets gekocht heb ^^ – gegaan, en nog meer winkels natuurlijk. Voor we het wisten was het alweer drie uur; tijd om naar het event te gaan!

20141102_152710

We waren er om iets voor half 4 en de zaal zal al behoorlijk vol. Toch konden we nog wel een zitplekje vinden aan de zijkant. Op zich was dit wel een ideaal plekje omdat je overal overheen kon kijken. En er kwamen taartjes bij ons in de buurt te liggen, nomnom! Ook was het heel toevallig dat er iemand van De Lady Library naast me kwam zitten! Ik ben vergeten te vragen naar je naam trouwens ._. Maar het was in ieder geval erg leuk om een praatje met je te maken :3

20141102_153953

Daarna was het zover en ging het event van start! De presentator was een bekend persoon van Nickelodeon. – Ik had alleen geen flauw idee wie het was ^^” Maar hij kwam me wel bekend voor! – Als eerste kwam Helen Vreeswijk op het podium. Ze vertelde over haar nieuwste boek maar ook dat ze ongeneeslijk ziek was, en dat was wel heel sneu om te horen :c

20141102_155022

Toen het vragenrondje van Helen Vreeswijk voorbij was, kwam het Best of YA promotieteam het podium op. Zij vertelden over wat zij zoal doen en dat ze nog tien boekenwurmen zoeken om zich bij hen te voegen.

20141102_160038

Ook werd er bekend gemaakt dat er een theatervoorstelling van het boek Boy 7 kwam (trouwens, volgens mij was dit al bekend?) In ieder geval, er kwamen vier acteurs en actrices het podium op om er wat over te vertellen. Ik heb zelf het boek niet gelezen, dus ik weet er ook vrij weinig vanaf. Theatervoorstellingen spreken mij sowieso nooit echt aan, dus ik weet bijna wel zeker dat ik hier niet heen ga ^^”

20141102_164255

Na een korte pauze was het dan eindelijk zover; het interview met Kiera Cass, whoohoo! Ze was zo leuk, grappig en echt super spontaan. Ik denk dat ze het echt leuk vond dat er nog zoveel mensen waren komen opdagen ^^ Volgens mij was het voor haar ook best moeilijk om de vragen te beantwoorden, zonder dat ze spoilers zou verklappen, haha ;D Maar ik ben blij dat ze dit niet gedaan heeft; ik moet zelf namelijk The Elite en The One nog lezen. Oh! En ook werd er bekend gemaakt dat er een deel 4 en 5 komt, yes!

IMG-20141102-WA0000

Nadat het event afgelopen was, werd er nog een signeersessie gehouden en jeetje; het was druk o.o Ik denk dat ik zelf dat Martine en ik zo’n 45 minuten / 1 uur hebben gewacht; en dan stonden we nog redelijk ver vooraan. Maar het was het waard :3 Ik bedoel; hoe vaak maak je het nou mee dat Kiera Cass speciaal naar Nederland komt? Ook gingen we nog op de foto met Kiera ;D

20141102_215612

Na afloop kregen we ook nog een goodiebag mee naar huis. Met, jawel, twee boeken erin, wauw! Ik vond het een erg geslaagde dag en ik vond het erg leuk om een keer zo’n YA event mee te maken. Ik zou het zo weer doen!

20141102_215247

*Fangirling*

*Sorry voor de onduidelijke foto’s trouwens ^^” Ik had mijn camera niet meegenomen dus alle foto’s heb ik met mijn mobiel gemaakt!*

9 Comments

 • Anneke

  November 4, 2014 at 1:22 pm

  Leuk om jouw ervaring te lezen. Jammer dat ik je niet heb gezien!

  1. Lieke

   November 7, 2014 at 11:04 am

   Ik vond het ook jammer dat ik je niet gezien heb D:

 • Nadine

  November 4, 2014 at 1:38 pm

  Haha, dat was ik! Het was erg leuk om je te ontmoeten πŸ™‚ Mooi verslag ook!

  1. Lieke

   November 7, 2014 at 11:05 am

   Aahh, leuk πŸ˜€

 • Jessica

  November 4, 2014 at 1:48 pm

  Leuk verslag! En ik vind je foto’s nog best goed gelukt hoor πŸ™‚

 • Annabel

  November 4, 2014 at 1:56 pm

  Leuk verslag! Het was zeker een hele leuke middag!

 • Yasmine

  November 4, 2014 at 4:11 pm

  Ahh jammer dat ik je niet heb gezien haha! Kiera was indd heel tof! Ik stond zelf bijna achteraan en heb ruim 2 uur staan wachten, maar het was het inderdaad waard! Leuk verslag πŸ˜€

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  November 6, 2014 at 6:41 pm

  WAAR WAS JIJ?! Volgens mij hebben we elkaar wel aangekeken maar niet gesproken haha xD Oke, volgende keer gaan we wel echt met elkaar praten hoor!

  1. Lieke

   November 7, 2014 at 11:05 am

   IK ZAG JOU OOK NERGENS o.o Volgende keer moeten we gewoon ergens afspreken, haha xD

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post