Gedichten schrijven met Miriam Bruijstens

Afgelopen donderdag was ik bij de boekpresentatie van Het Tweede Boek van Tess, het vervolg op Het Boek van Tess. Het event werd georganiseerd door Uitgeverij Clavis en vond plaats bij boekhandel Speelboek in Amersfoort. Maar, dat is nog niet alles – schrijfster Miriam Bruijstens was er zelf ook bij aanwezig!

IMG_8221_2

Rond een uur of half drie pakte ik de trein richting ‘s Hertogenbosch, waar ik had afgesproken met Annabel. Het was een erg gezellige reis met de meiden en eenmaal in Amersfoort aangekomen, zat Ellis al op ons te wachten. We pakte de bus richting de boekhandel en waren één van de eerste gasten. Na een korte kennismaking met Miriam en wat andere gezellige mensen met wie ik mailcontact heb, namen we (helemaal achterin) plaats. Overal stonden bordjes met heerlijke Oreo’s en slagroomsoesjes – en die waren bij ons als uitgehongerde bloggers natuurlijk zo op ;D

Na zo’n twintig minuutjes, kon het event beginnen! Als eerste vertelde Katja over haar ervaringen van het lezen van de manuscripten over Tess en dat ze echt emotioneel geraakt werd door de boeken van Miriam. Miriam vertelde als eerste over haar boeken en daarna kon het vragenvuurtje beginnen. Zo kreeg ze vragen als waar ze haar inspiratie vandaan haalt, of ze zelf vroeger ook een wildebras was zoals hoofdpersoon Tess etc.

IMG_8227_2

Mijn twee beste vriendinnen, Martine en Angelieke, kwamen even later ook nog opdagen. Ik vond het super leuk dat ze erbij waren en om ze zo te laten zien hoe een Young Adult boekpresentatie een beetje in zijn werking gaat. Zij waren ook mijn inspiratie tijdens het schrijven van mijn gedicht :’D

Daarna vertelde Miriam over verschillende gedicht vormen. Er komen namelijk een hoop gedichten voor in de boeken over Tess, en dat is ook een beetje waar het event om draaide – we kregen namelijk een workshop gedichten schrijven! Het was erg lastig om zomaar een gedicht uit het niets te verzinnen. Gelukkig hoefde het niet per se te rijmen, dus dat scheelde weer! We kregen mooie kalligrafie stiften om ons uiteindelijke gedicht mee om een mooi papiertje te schrijven. Wanneer je gedicht af was, kreeg je een fles waar je hem in kon stoppen – en waar hij nu nooit meer uit kan ;D

IMG_8232_2

Het was een zeer geslaagd event waarbij ik weer een hoop nieuwe bloggers en andere mensen heb leren kennen! Zo vond ik het super leuk om zowel Milou als Anneke in het echt een keertje te spreken ^^ Jammer genoeg heb ik niet met iedereen kunnen praten omdat we allemaal druk bezig waren met het verzinnen van een eigen gedicht. Als we elkaar niet gesproken hebben – hopelijk de volgende keer wel! Ook kreeg ik nog leuke complimentjes over mijn zelfgeschreven brief aan Tess én dat ik mooie foto’s maak! Dat vond ik echt super lief en ik word er altijd een beetje sprakeloos van, haha ^^

Al met al was het een zeer geslaagd event waarbij ik lekker creatief bezig kon zijn en nieuwe contacten kon maken ;3 Hier en daar was het wel een beetje rommelig maar het gaf een echt huiskamer gevoel – wat super gezellig en knus is!

Was jij aanwezig bij de boekpresentatie? En zo ja; wat vond je ervan?

6 Comments

 • Anneke

  April 16, 2016 at 8:26 am

  Het was zeker een leuke avond! Ik vond het wel heel lastig om zo even een gedicht te bedenken. (Het was dan ook geen hoogstaand werk wat ik uiteindelijk geschreven heb.)
  Leuk je gesproken te hebben. ^^

 • Annabel

  April 16, 2016 at 5:35 pm

  Het was zeker leuk! Ik denk dat je alleen de naam van Emmy bent vergeten.

  1. Lieke

   April 16, 2016 at 5:49 pm

   Goed dat je het ziet! Emmy is nu ‘En’ :’D Even veranderen ;D

 • Lilian

  April 17, 2016 at 8:52 am

  Ahh zo balen dat ik niet kon 🙁

 • Ilse

  April 17, 2016 at 6:37 pm

  Aaw, dat klinkt super tof! Leuk dat er ook een workshop was, dat wist ik niet eens! Ik was er zelf dus niet bij, maar dit tweede boek van Tess is er één die ik zeker nog wil lezen! Deel 1 vond ik echt vet namelijk. =)

 • Milou

  April 18, 2016 at 11:00 am

  Het was heel erg gezellig 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post