Boeken die ik als kind echt geweldig vond

Naar aanleiding van de Top Ten Thursday van vandaag, besloot ik een lijstje te maken van een aantal boeken die ik als kind echt geweldig vond. Ik heb al lang niet meer met de TTT meegedaan, omdat Emmy van Zon en Maan het niet meer zo zag zitten om iedere week een TTT blogje te plaatsen. Daardoor viel mijn motivatie ook een beetje weg, want ik vond dat ze gelijk had. Iedere week zie je namelijk op alle blogs weer datzelfde rijtje voorbij komen.

Toch betrapte ik mezelf erop dat ik het stiekem toch wel leuk vind om al die lijstjes bij iedereen te lezen. Ik vind het mooi om te zien dat lijstjes zo verschillend kunnen zijn, dat we allemaal van boeken houden, maar toch ook wel heel verschillend zijn. Anyways~ Ik dwaal af. Het onderwerp van de TTT van vandaag is top 10 boeken die je als kind echt geweldig vond. Vanaf kleins af aan las ik al heel erg veel, dus met een beetje hulp van mijn moeder, waren we binnen vijf minuten op 10 boeken (en series) gekomen!

1. Dribbel

Dribbel

Hoe vaak ik de boeken van Dribbel bij de bibliotheek geleend heb, wil ik niet eens weten. Ik vond ze in ieder geval echt geweldig omdat je van die flapjes in ieder boek had die je om kon slaan en daar zat dan wat achter. Stiekem moet ik toegeven dat ik dat nog steeds geweldig vind ^^” Ik bedoel; hoe cool is het als je iets omslaat en er zit gewoon een verrassing achter!?

2. De Mooiste Vis van de Zee

Mooistevis

Volgens mij liet ik dit boek ook contant verlengen bij de bieb, haha. GLITTERS!

3. Rupsje Nooitgenoeg

RupsjeNooitgenoeg

Hij at en at en at en at en at en hij werd zรณ dik, dat hij uit elkaar spatte en in een vlinder veranderde! Nee, okรฉ, zo ging het niet – maar wel ongeveer.

4. Jip en Janneke

JipEnJanneke

MAMA, PAPA, LEES TAKKIE IS ZIEK VOOR, PRETTY PLEASE! ← Jonge ik.

Ja, Takkie is Ziek was echt mijn favoriete verhaaltje van Jip en Janneke. Ik weet nog heel goed dat er een mooie, gekleurde plaat naast het verhaaltje stond. Mijn liefde voor dieren was vroeger ook heel groot (en nog steeds ;3), ik denk dat het daarom mijn favoriete Jip en Janneke verhaal was.

5. Mijn Dikke Beestenboek

MijnDikkeBeestenboek

Hahaha, ohhh, Frieda die haar groentes niet op wilt eten en ze onder haar macaroni verstopt, maar wel een koekje wilt! Ja, dit verhaal zal ik nooit vergeten – ik was precies hetzelfde vroeger ^^”

6. Joris en de Geheimzinnige Toverdrank

Joris

Als je dit boek nog niet gelezen hebt; ga het lezen, nu, het is echt hilarisch! Joris heeft zo’n grote hekel aan zijn grootmoeder, dat hij haar op wilt blazen, dus bedenkt hij een toverdrank die hij aan zijn oma wilt geven! Geef toe – dit klinkt toch geweldig?

7. Meester Kikker

MeesterKikker

Ik weet niet meer precies waar dit boek over gaat, maar ik kan me wel herinneren dat het een hele hype was bij mij in de klas op de basisschool. Telkens werd iedereen helemaal gek als er werd voorgelezen uit Meester Kikker :’D

8. Iep

Iep

Iep! Ook zo’n populair boek van vroeger, die ik van Sinterklaas kreeg ;3

9. Disney Boekenclub boekjes

DisneyBoekenclub

Thuis waren wij vroeger lid van de Disney Boekenclub. Eens in de zoveel tijd kreeg je een Disney boek thuisgestuurd. Ik vond ze echt geweldig! Volgens mij bestaat de Disney Boekenclub nog steeds, denk ik?

10. Harry Potter serie

Harry

Ook ik ben opgegroeid met Harry Potter. Ik denk dat ik een jaar of 10/11 was toen Harry Potter en de Steen der Wijzen uit kwam. Ik kan me ook nog goed herinneren dat ik dit boek een keer in รฉรฉn ruk uitlas. Ook kan ik me herinneren dat ik samen met mijn moeder om en om een hoofdstuk voorlas uit Harry Potter en de Geheime Kamer. Goede oude tijd :’D

Welk boek vond jij als kind echt geweldig?

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, ik vond mijn eigen foto terug op Google, 6, 7, Omg, nog een foto die ik gemaakt heb, 9, 10

12 Comments

 • Vivian

  November 12, 2015 at 2:32 pm

  O wauw, Joris en de geheimzinnige toverdrank was ik helemaal vergeten! Die las ik toen ik tien was of zo en ik vond hem zo onwijs leuk!

 • Marcia

  November 12, 2015 at 7:10 pm

  Meester Kikker is echt mijn favoriete kinderboek ooit <3 Heb het laatst nog eens gelezen en vond het nog steeds super tof hihi..

 • Jinn

  November 12, 2015 at 7:38 pm

  Woohooo Dribbel<33 Ik vond zoveel boeken geweldig vroeger, ik was en ben nog steeds groot Harry Potter fan, en ik was verder o.a. gek op het kinderboek 'de gebroeders leeuwenhart':)

 • Lilian

  November 12, 2015 at 10:23 pm

  Omg jeugdsentimentjes. Kom een keer naar de Jip & Janneke wijk in mijn dorp <3

  1. Lieke

   November 13, 2015 at 2:07 pm

   Omg, hebben jullie een Jip en Janneke wijk D:

 • Floor Daasvand

  November 13, 2015 at 12:56 pm

  Yep, die eerste 4 waren voor mij ook onmisbaar haha!

 • Northflix

  November 13, 2015 at 1:43 pm

  Aaah! Dribbel! Zo leuk om onder die “hoekjes” te kijken!

 • Dinja

  November 13, 2015 at 1:54 pm

  Ik heb echt geen idee meer wat ik als kind las/ of wat mijn ouders me voorlazen, maar ik kan me wel herinneren dat ik ‘Meester Kikker’ had, gewoon omdat mijn moeder gek is op kikkers eigenlijk.
  En ik had ook van die Disney Club boekjes, alleen weet ik niet meer welke xD

 • Maria

  November 13, 2015 at 8:08 pm

  Meeste van die boeken heb ik ook gelezen toen ik nog klein was ๐Ÿ™‚

 • Daenelia

  November 13, 2015 at 11:05 pm

  Ik heb deze boeken veel verkocht, maar er is maar รฉรฉn boek uit de lijst die ik ook als kind gelezen heb: Jip en Janneke, natuurlijk. Kind zijn is een lange periode, maar wat kleuterboeken betreft is Kleine Beer en Max en de Maxi Monsters wel mijn favoriet.

 • Bianca Ronday

  November 14, 2015 at 1:44 am

  Ohh, rupsje nooitgenoeg, dat is voor het puurste van het puurste kleutersentiment. Verder zijn de boekjes van Nancy Drew echt jeugdsentiment, de eerste boekjes die ik zelf kocht bij de speelgoedwinkel op het dorp.

 • Sas

  November 15, 2015 at 11:34 am

  Ja Dribbel vond ik ook altijd geweldig! Hele tijd geleden ook een post over mijn favorieten van vroeger geschreven: zo leuk om te bedenken en op te zoeken. Ik merk wel, qua boeken dat ik uit een eerdere generatie kom ๐Ÿ˜‰

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post