Follow me:

Vampire Knight #1

VampireKnight1Banner

Yuki Cross has no memory of her past prior to the moment she was saved from a vampire attack ten years ago. She was adopted by the headmaster of Cross Academy, and now works alongside Zero to guard the Academy’s secret. Yuki believes that vampires and humans can coexist peacefully, but her partner has different ideas…

IMG_3409_2

Yuki Cross is een geadopteerd meisje en moet samen met haar geadopteerde broer, Zero, Cross Academy beschermen. Ze zijn geadopteerd door de headmaster van Cross Academy. Ze moeten er voor zorgen dat de Day Class en de Night Class niet bij elkaar komen. De Night Class zit namelijk vol met vampiers die maar al te graag het bloed willen drinken van alle Day Class studenten.

Yuki daarentegen heeft een zwak voor รฉรฉn vampier genaamd Kaname. Hij heeft haar namelijk jaren geleden gered van een kwade, bloeddorstige vampier. De vampiers in de Night Class zijn niet zo gevaarlijk, maar als ze het bloed kunnen drinken van menselijke wezens dan pakken ze dat graag met beide handen aan.

Op een dag komt Yuki achter een groot geheim; een geheim wat alleen Zero, Kaname en de headmaster weten…

IMG_3411_2

Tja, wat kan ik erover zeggen? Ik vind zelf Vampire Knight echt een geweldige serie! De Anime heb ik al helemaal afgekeken maar de manga serie heb ik nog niet compleet. Ik heb zelf deel 1 t/m 8 en in 2014 wordt deel 19 alweer uitgebracht.

Ik moet wel zeggen dat er niet zo heel veel actie in dit eerste deel voorkomt. Het is meer een soort van inleiding van wat Cross Academy nou eigenlijk inhoudt en wat de Day en de Night Class nou eigenlijk is.

IMG_3412_2

Wel eindigt het heel spannend (zoals met veel manga’s, haha!) en wil je gewoon doorlezen. Ik weet zelf al wel hoe het verder gaat dus voor mij is het geen grote verassing meer maar hey, ik hou ervan om bepaalde manga series te herlezen in plaats van op zoek te gaan naar nieuwe series, haha ^^

IMG_3413_2

Manga’s lees je trouwens achterstevoren; je begint eigenlijk ‘achterin’ het boek en leest van achter naar voor en van rechts naar links! Oh ja, en manga’s zijn 9 van de 10 keer in zwart/wit!

Titel: Vampire Knight | Serie: Vampire Knight #1 | Auteur: Matsuri Hino | Uitgeverij: Viz Media | Genre: Manga, Fantasy, Romance, Vampire Story | Pagina’s: 208 | ISBN: 9781421508221 | Waardering: ★★★★★

Koop Vampire Knight volume 1 bij Bol.com;

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Emmy

  Deze heb ik ook ๐Ÿ˜€

  May 13, 2014 at 1:21 pm
 • Reply shirley | lovingyourlife.nl

  Die manga verhalen zijn altijd kei tof.

  May 13, 2014 at 1:37 pm
 • Reply Jamie

  Wow super stoer! x

  May 13, 2014 at 4:39 pm
 • Reply Sanne

  JAA! Deze anime heb ik keek ik toen hij net uit was en ik heb de eerste manga’s er ook van gelezen, geweldig ๐Ÿ™‚

  May 13, 2014 at 8:38 pm
  • Reply Lieke

   Ohhh, gaaf ๐Ÿ˜€ De anime is ook echt geweldig!

   May 13, 2014 at 10:30 pm
 • Reply Lies

  Ik heb zelf nog nooit mangaโ€™s gelezen, maar deze serie zou ik best wel eens willen lezen. Al zal ik denk ik wel heel erg moeten wennen dat je het net andersom leest haha.

  May 13, 2014 at 9:03 pm
  • Reply Lieke

   Het is wel even wennen ja, maar je ben er eigenlijk zo aan gewend ^^ En dan is het weer lastig om gewoon ‘normaal’ te lezen, haha ๐Ÿ˜›

   May 13, 2014 at 10:30 pm
 • Reply Kirsty

  Dit lijkt me wel een erg leuke serie! Leuk ook dat het een manga is; is een keer wat anders dan een gewoon boek!

  May 14, 2014 at 9:56 am
 • Leave a Reply