Follow me:

Half Zwart – Sally Green

HalfZwartBanner1

Niemand wil hem, iedereen jaagt op hem…

De routine is wel oké. Wakker worden onder de blote hemel in de buitenlucht is wel oké. Wakker worden met de kooi en de boeien – het is nu eenmaal zo. Je moet je niet door die kooi laten deprimeren. De boeien schaven, maar je huid geneest snel en makkelijk, dus waarom zou je ermee zitten?

IMG_3427_2

Witte heksen zijn goed, zwarte heksen zijn slecht. Dat leert de vijftienjarige Nathan van jongs af aan al. Zijn moeder is een witte heks en zijn vader is een beruchte zwarte heks. Nathan’s moeder is echter overleden. De witte heksen zijn bang voor Nathan, omdat ze hem zien als half zwart én als de zoon van machtige zwarte heks Marcus. Daarom sluiten ze hem op in een kooi. Nathan zit opgesloten tot zijn zestiende verjaardag.

Wanneer hij eindelijk vrij is, moet Nathan zijn vader vinden want hij moet hem drie inwijdingsgeschenken geven. Vind hij zijn vader niet? Dan zal Nathan sterven. Het is een erg lastige taak als iedereen je in de gaten houdt. Nathan weet niet wie hij wel en wie hij niet kan vertrouwen…

IMG_3431_2

Het boek wordt verteld door de ogen van Nathan, een halfbloed. Zijn moeder is namelijk een witte heks en zijn vader is een zwarte heks. Nathan heeft nog geen flauw idee wat zijn kant zal worden; wit of zwart. Hij wil natuurlijk wel de goede kant kiezen, maar ja, de grote vraag is; zijn de goede altijd beter dan de slechte?

Er gaan een hoop jaren voorbij in Half Zwart. Het boek begint wanneer Nathan nog vijftien jaar oud is en eindigt zo’n twee jaar later. Daardoor gaat alles wel heel vlot en ik denk dat dat ook de reden is dat het boek zo snel weg leest, omdat twee jaar tijd in ruim 300 pagina’s moet worden beschreven.

IMG_3429_2

Om heel eerlijk te zijn; ik had er wel wat meer van verwacht. Het leek me zo’n leuk boek maar het viel een beetje tegen. Ik vond het verhaal een beetje vaag, vooral in het begin. Dat is ook één van de redenen dat ik er moeilijk in kon komen. Ook dacht ik dat er veel meer magie en hekserij in voor zou komen. Misschien is dat wel een teken dat ik voortaan wat minder enthousiast aan een boek moet beginnen, haha, dan kan het alleen maar meevallen.

Maar dat terzijde vond ik alles erg gedetailleerd beschreven. De plaatsen waar de personages zich bevinden, kon ik echt goed voor me zien, net zoals de interactie tussen de personages. Ook vond ik het leuk dat dit boek vanuit een een mannelijk hoofdpersonage wordt verteld, dat is weer eens wat anders. Ik ben ook wel erg benieuwd hoe het verder zal gaan, want het boek heeft een open einde.

IMG_3434_2

Titel: Half Zwart | Originele titel: Half Bad | Serie: Half Life #1 | Auteur: Sally Green | Uitgeverij: Moon | Genre: Young-Adult, Fantasy, Paranormal | Pagina’s: 319 | ISBN: 9789048819539 | Waardering: ★★★☆☆

Koop Half Zwart bij Bol.com;

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Manon

  lijkt me een mooi boek

  May 21, 2014 at 8:19 pm
 • Reply Ilse

  Hihi, jay! Jij hebt ‘m ook gelezen! En wat een mooie foto’s heb je erbij. Geweldig, met die beeldjes en dat kaarsje zo! Jammer dat het boek je een beetje tegenviel. =( Ik vond het vrij vernieuwend, eigenlijk niet op een tegenvallende manier. xD Zou je deel twee wel lezen, trouwens?

  May 21, 2014 at 10:12 pm
  • Reply Lieke

   Dankjewel 😀 En ja, ik wil nu toch wel weten hoe het verder gaat, haha :p

   May 21, 2014 at 10:27 pm
 • Reply Nessa

  Ik ben er laatst in begonnen, maar heb hem toen ook weer weggelegd, want ik kwam gewoon niet in het verhaal. Normaal hou ik heel erg van verhalen over magie enzo, maar het begin van dit verhaal stond me gewoon niet zo aan. Misschien dat ik het binnenkort nog een keer probeer, want de samenvatting klinkt wel echt super gaaf!

  May 21, 2014 at 10:30 pm
  • Reply Lieke

   Je moet echt wel even in het verhaal komen, dat had ik ook. Ik vond het begin echt mega vaag maar het werd wel wat beter daarna :p

   May 22, 2014 at 9:33 am
 • Reply DQ

  Ik heb dit boek al een paar keer in mijn handen gehad! Ben wel benieuwd. X

  May 21, 2014 at 11:28 pm
 • Reply Anneke

  Ik vond het begin van dit boek ook erg verwarrend en kwam er daardoor ook moeilijk in!

  May 22, 2014 at 2:01 pm
 • Reply Emmy

  Ik vond hem leuk! Zeker omdat het eens vanuit de andere kant beschreven wordt.

  May 22, 2014 at 2:21 pm
 • Leave a Reply