Follow me:

Firelight: Ziel van Vuur – Sophie Jordan

“Mijn hart klopt in mijn keel als hij dichterbij komt. Ik weet precies op welk moment hij me ziet. Hij bevriest, hangt roerloos in het water en laat zich naar beneden zakken tot zijn lippen de waterlijn raken.

We staren elkaar aan. Nu gaat het gebeuren. Hij gaat de anderen roepen. Ze zullen om me heen zwermen als hongerige roofdieren.
Dan zwemt hij in een vloeiende beweging dichterbij. Een spier op zijn kaak beweegt even en er fladdert iets in mijn buik. Hij ziet er niet kwaadaarddig uit, zoals ik me had voorgesteld. Hij lijkt eerder… nieuwsgierig.”

IMG_2140_2

Jacinda is een draki. Een draki is iemand die zich kan transformeren tot een draak. Wanneer het bekend is dat Jacinda een zeldzame, bijzondere draki is, wil haar kolonie haar leven beheersen. Ze willen haar in hun dorp houden en ze willen beslissen met wie ze later moet trouwen. Maar Jacinda wilt dit helemaal niet.

Haar moeder dwingt haar om weg te gaan uit de kolonie, om te leven in de mensenwereld. Maar als ze dat doet, zal haar draki uitsterven en dit wilt Jacinda niet. Ze zal er alles voor doen om dit te voorkomen. Maar dan ontmoet ze Will en ze wordt opslag verliefd. Diep van binnen wetend, dat hij haar grootste liefde maar ook grootste vijand is.

IMG_2145_2

Ik keek al een poosje naar dit boek uit en toen hij pas geleden voor 5 euro verkrijgbaar was, kon ik hem dan ook niet laten liggen. Het verhaal sprak me erg aan want het is weer eens iets anders dan vampiers en weerwolven. Het verhaal is daarom ook erg origineel! Wel komen de standaard dingen weer terug; meisje wordt verliefd op jongen en ze kunnen eigenlijk niet bij elkaar zijn, je kent het denk ik wel.

Het enige minpuntje van dit boek vond ik de kort zinnen. Nou ja, het is niet echt een minpuntje, want zo leest het ook wel snel weg maar soms stoorde ik me er echt aan. Dan liet ik het boek even voor wat het was en pakte het later die dag weer op.

En wat haat ik cliffhangers toch!

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Lilian

  Jouw review maakt me dan toch weer een beetje nieuwsgierig, haha!

  October 4, 2013 at 4:48 pm
 • Reply Joyce

  je maakt me nieuwsgierig!

  October 4, 2013 at 7:42 pm
 • Reply Kiss & Make-up

  Wat beschrijf je het goed, ik ben benieuwd nu!

  October 4, 2013 at 9:18 pm
 • Reply Mira

  Leuk dat je ook over boeken schrijft:)

  October 4, 2013 at 9:30 pm
 • Reply Lies

  Lijkt mij best wel een leuk boek om te lezen! Ik ga er zeker eens even naar kijken.

  October 5, 2013 at 2:53 pm
 • Reply LifeOfBun

  Oeh een draak ^_^ cool, de korte zinnen storen waarschijnlijk wel een beetje.. kan ik me voorstellen.. in boeken zijn van die lange uitgewerkte zinnen best wel mooi he. 😀

  October 6, 2013 at 2:29 am
 • Leave a Reply