Follow me:

De IJzerprinses – Julie Kagawa

Mijn naam is Meghan Chase.

Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben overgeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab.

Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?

IMG_2128_2

Meghan Chase heeft de IJzerkoning verslagen en haar broertje gered uit Nimmernimmer. Ash, de Winterprins, vroeg Meghan of ze mee wilde gaan naar het Winterhof. Dit beloofd ze en beloftes mag je nooit breken dus Meghan gaat mee met Ash naar het Winterhof.

Eenmaal daar aangekomen, negeert de Winterprins haar volkomen. En ze dacht nog wel dat hij om haar gaf. Meghan kan haar daar nu niet al te druk over maken want er dreigt een oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof. De Scepter der Seizoenen is namelijk gestolen.

Alleen Meghan weet dat de Scepter gestolen is door de IJzerfae. Helaas voor haar, wil niemand haar geloven, omdat nooit iemand de IJzerfae gezien heeft. Alleen zij… en Ash. Maar waar is Ash toch? Zou Meghan in haar eentje de oorlog tussen Zomer en Winter kunnen voorkomen?

IMG_2130_2

De IJzerprinses volgt precies het verhaal op waar De IJzerkoning is gestopt. Het verhaal is lekker vlot geschreven en zit vol met magische wezens! Maar het verhaal speelt niet alleen af in de wereld van de Fae, maar ook in de mensenwereld. Zo reizen Megan, Ash en Puck wat op en neer en dat geeft ook wel wat afwisseling, postieve afwisseling dan wel!

IMG_2134_2

De IJzerprinses vond ik nog beter dan deel 1; De IJzerkoning! Het verhaal werd gewoon steeds spannender en spannender en op een gegeven moment kon ik het boek dan ook niet meer wegleggen. Deel 3, De IJzerkoningin, heb ik dan ook al in de kast staan en deel 4, De IJzerprins, is pas uitgekomen in het Nederlands!

Twijfel je nog om te beginnen aan deze serie (wat ik in het begin ook had), dan zeg ik, gewoon doen! Het is echt een hele leuke serie!

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Merel

  Op de één of andere manier doet dit me heel erg denken aan Narnia? Kan dat? 😀

  October 23, 2013 at 9:36 am
 • Reply Emmy

  Ik vind de hele serie echt super leuk!

  October 23, 2013 at 10:04 am
 • Reply Mayara Esther

  Het lijk me een erg leuke boek en precies op de manier die ik leuk vind. Ik ga kijken of ze hem hier in de boeken winkel hebben (anders moet ik het maar online bestellen).

  October 23, 2013 at 10:31 am
 • Reply Anneke

  Misschien eens kijken of ze het eerste deel bij de bieb hebben. 🙂

  October 23, 2013 at 10:41 am
 • Reply Joanydvv

  Ik vind het ook een erg leuke reeks, maar ik moet bekennen dat ik Meghan wel een beetje té girly vond in dit deel. Ik zou graag willen dat ze wat meer pit krijgt.

  October 23, 2013 at 1:36 pm
 • Reply Lies

  Ik vind dit echt een hele mooie serie. Ik heb de ijzerprinses nu bijna uit en je kan het boek inderdaad heel moeilijk wegleggen.

  October 23, 2013 at 3:51 pm
 • Reply Adelien

  Met deze serie dacht ik net te beginnen 🙂 eerst de Soulmates serie uitlezen

  October 23, 2013 at 11:32 pm
 • Reply Lizzy

  Leuk artikel! Ik kende het boek niet, maar het verhaal klinkt wel leuk! Normaal houd ik vooral van waargebeurde verhalen, maar dit fantasie verhaal spreekt me ook wel aan.

  October 24, 2013 at 4:42 pm
 • Leave a Reply