Follow me:

Alles wat je moet weten voor Avengers: Endgame!

LET OP! Deze blogpost bevat spoilers over Avengers: Infinity War! Indien je deze film nog niet gezien hebt, stop dan hier met lezen!

Op 24 april is het zover – het moment waar iedere Marvel fan op heeft zitten wachten. Op deze dag verschijnt namelijk Avengers: Endgame in de Nederlandse bioscopen – het laatste deel uit de Avengers reeks. Maar door de jaren heen zijn er zóveel Marvel films verschenen dat je door de bomen het bos misschien wel helemaal niet meer ziet. En met nog iets minder dan een maand te gaan, wil je wel weten wat je allemaal nog te doen hebt voordat je 3 uur lang achterover kunt hangen in de bioscoop op 24 april met een grote bak popcorn.

3 uur?!

Ja jongens, Avengers: Endgame gaat gewoon 3 uur duren. 3 UUR! En ik kan je vertellen dat ik er onwijs veel zin in heb! Een Avengers film kan voor mij niet lang genoeg duren. Dat wordt popcorn en drinken inslaan en natuurlijk even naar de wc voordat het feest kan beginnen. En om even je geheugen op te frissen waar Endgame nou eigenlijk over zal gaan; na de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War, ligt het universum in puin. De helft van de helden zijn plots verdwenen na de helse acties van Thanos. Het is aan de resterende helden om de acties van Thanos ongedaan te maken en om het universum te herstellen (en om hopelijk ook alle verdwenen helden terug te krijgen want Star-Lord 😭 ).

Deze films móét je gezien hebben voor Avengers: Endgame

Natuurlijk zijn niet alle Marvel films van toepassing voor de verhaallijn van Avengers: Endgame. Zo kun je onder andere Wolverine en Deadpool voor nu even lekker links laten liggen. Maar! Wil je de verhaallijn compleet meekrijgen (uitgezonderd van alle series die Marvel gemaakt heeft), kijk de films dan ook op chronologische volgorde. En dan bedoel ik qua verhaallijn, niet qua verschijningsdatum. De perfecte volgorde zou als volgt moeten zijn (correct me if I’m wrong);

Captain America: The First Avenger
Captain Marvel
Iron Man
Iron Man 2
Thor
The Incredible Hulk
The Avengers
Iron Man 3
Thor: The Dark World
Captain America: The Winter Soldier
Guardians of the Galaxy
Guardians of the Galaxy Vol. 2
Avengers: Age of Ultron
Ant-Man
Captain America: Civil War
Black Panther
Spider-Man: Homecoming
Ant-Man and the Wasp
Doctor Strange
Thor: Ragnarok
Avengers: Infinity War

Kijk je één film per dag – perfect! Dan heb je daarna nog enkele dagen om het Marvel Universum even tot je te laten bezinken. Dus – filmmarathon? Iemand?

Heb jij alle Marvel films gezien uit dit bovenstaande rijtje?

Bron foto: 1

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Martine

  o/ Filmmarathon, ja. IK!
  Zo veel zin in Avengers, ben het helemaal met je eens. een Avengers film mag van mij uren duren <3

  March 29, 2019 at 8:26 pm
 • Reply Emmy

  Ik ben hier emotioneel nog niet klaar voor. Toch heb ik het NODIG.

  April 4, 2019 at 6:24 pm
 • Reply Yasmina

  Je hoeft noet eens al die films tekijken maar je!!!!

  April 27, 2019 at 11:36 am
 • Leave a Reply